Ako sa nám to zvolebnieva!

17. januára 2012, zupa, Nezaradené

 

Marec sa neúprosne blíži a s ním aj voľby. Zvolebnieva sa!

 

Každý kope za seba. A tak sa nám pomaly plnia správy v televízii a v  novinách horúcimi informáciami o našich politikoch.  Každá strana sa snaží nahnať si čo najviac voličov, alebo aspoň odohnať a znechuť priaznivcov iných strán.

Niekto na to ide okato a niekto sa vie dobre skryť za populistické reči. Gorila sa v súčasnosti presťahovala aj do nášho podnebného pásma a stala asi našim najznámejším zvieraťom. Dokonca sa objavuje aj na bilboardoch niektorých politických strán. Väčšina z nás si však určite uvedomí, že ide o obyčajný predvolebný ťah. Niektorí politici si asi stále myslia, že sme už za tie roky neprekukli opakujúce sa taktiky ich volebných poradcov.

Iní zase vsadia na upravené správanie a dovolávajú sa spravodlivosti. Samozrejme sa dušujú, že Gorilu vyšetria a tak obviňujú politikov z iných strán a žiadajú ich hlavy.

Taktiež tu máme „čistú“ politickú stranu, ktorá sa s nadšením dištancuje od nášho obľúbeného zvieratka. Veď prečo aj nie. Ich sa gorila netýka! S radosťou preto ukazujú prstom na „vinníkov“.

 

Úplne obyčajní ľudia, zase uprednostnili „newslettre“.  Nie však pre všetkých. Zatiaľ iba pre poslancov Národnej rady SR. Samozrejme, že nejde o žiadne zľavové kupóny alebo o informácie o nejakom produkte.  Ide predsa o zrušenie priestupkovej imunity. A to je chvályhodné. Najmä pred voľbami.

 

Príkladov je neúrekom. Ale prosím, aj keď sa zvolebnieva, chcem si pozrieť správy bez umelých káuz. Chce, si prečítať noviny bez článkov o urážaní jedného politika druhým. Aj keď sa zvolebnieva, politici verte tomu, že voliči nie sú až takí hlúpi.  Vymyslite už konečne niečo nové.