Založ si blog

Prosím, muži naučte sa už parkovať!

Ja viem, ja viem, čo si poviete, hneď po prečítaní titulku: Ale veď muži vedia dobre parkovať. Alebo muži si povedia: No, vy ženy, neviem neviem, kto tu zle parkuje!

Moje skúsenosti však hovoria o niečom inom.

Bývam na sídlisku v Nitre.  Ako na každom sídlisku aj tu je problém zaparkovať. Počas pracovného týždňa sa od 15:00 začína tvrdý súboj  o parkovacie miesta.

Pokiaľ chcete mať kde parkovať, tak z práce sa musíte ponáhľať. 50-kana tachometri, to vám nehrozí. Po ceste predbehnete zopár susedov  a ešte  sa pri tom na nich usmejete. Ak už nestíhate zelenú, tak oranžová vás ešte istí. Konečne prídete na sídlisko a v blízkosti svojho bytu spomalíte. Striehneme na voľné parkovacie miesto, ako jastrab na svoju obeť. Je 16:00 a vy nachádzate voľné parkovacie miesto. Huráááá! Tešíte sa! Vaša radosť však zmizne v momente, keď zistíte, že ten čo vedľa vás parkuje zastal tak, že sa tam nevmestíte.  A tak mesto jedného parkovacieho miesta zaberá dve. Poviete si, to nevadí, jeden čo nevie parkovať. Pokračujte v hľadaní. Beznádejne hľadáte bezpečné voľné miesta. Postupne  nájdete minimálne desať prípadov,  v ktorých šoféri stoja na dvoch parkovacích miestach.  Nevadí, že vedľa nich by sa bez problémov vmestilo ešte jedno auto, hlavné je, že oni zaparkovali. Prípadne si nechávajú medzi sebou  také rozstupy, že kedy máte malý Matiz, tak sa aj tam aj natlačíte. Máte chuť vystúpiť a začať kričať, ktorý somár to tak hlúpo zaparkoval. Ale keďže vás predbehol sused, ktorý si tiež hľadá voľné parkovacie miesto, musíte sa aj vy pohnúť.

Nakoniec sa Vám podarí nájsť voľné miesto. Síce je na nebezpečnom mieste, ale aspoň máte auto pod lampou. Riziko krádeže je minimálne. Stojíte v zákrute, kde sa minimálne jeden raz do týždňa stane menšia búračka a s veľkou pravdepodobnosťou  prídete o spätné zrkadlo. Máte chuť kľúčmi obehnúť niektoré autá, ale iba povzdychnete a ideme domov.

Ráno keď idete do práce, vidíte spokojným šoférov nasadať do áut. Vôbec ich netrápi, že zabrali dve parkovacie miesta a asi si to ani neuvedomujú.  Samozrejme sú to na 99% sú to muži!

Ako sa nám to zvolebnieva!

17.01.2012

Marec sa neúprosne blíži a s ním aj voľby. Zvolebnieva sa! Každý kope za seba. A tak sa nám pomaly plnia správy v televízii a v novinách horúcimi informáciami o našich politikoch. Každá strana sa snaží nahnať si čo najviac voličov, alebo aspoň odohnať a znechuť priaznivcov iných strán. Niekto na to ide okato a niekto sa vie dobre skryť za populistické [...]

Colonial Coin Britain

Vzácne mince čakali na dražbu sto rokov. Prečo ich nezískali dedičia hneď po smrti boháča?

27.04.2024 09:00

Dánsky obchodník s maslom Lars Emil Bruun medzi numizmatikmi vyčnieval. Aké mince vlastnil a čo si želal, aby s nimi urobili po jeho smrti?

polícia páska

Tragédia v Rohožníku: Muž mŕtvy, pobodaná žena a deti v nemocnici

27.04.2024 08:10

Záchranári vyslali ambulancie do bytového domu v okrese Malacky, kde bolo pobodaných viacero osôb.

Kolumbijská univerzita, Palestína, Izrael

Propalestínski študenti na Kolumbijskej univerzite budú pokračovať v proteste

27.04.2024 07:51

Študenti Kolumbijskej univerzity v New Yorku, ktorí začali celoamerickú vlnu propalestínskych univerzitných protestov, sa nedohodli s vedením školy.

vojna na Ukrajine, Charkov, záchranári, ruský útok, bombardovanie

New York Times: Charkov je nezlomný. Bombardované mesto napriek strachu žije

27.04.2024 07:30

Každodenné ruské útoky u obyvateľov Charkova stupňujú obavy, ale život v meste sa nezastavil, napísal denník The New York Times.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 3292x
Priemerná čítanosť článkov: 1646x

Autor blogu

Kategórie

Archív