Založ si blog

Prosím, muži naučte sa už parkovať!

Ja viem, ja viem, čo si poviete, hneď po prečítaní titulku: Ale veď muži vedia dobre parkovať. Alebo muži si povedia: No, vy ženy, neviem neviem, kto tu zle parkuje!

Moje skúsenosti však hovoria o niečom inom.

Bývam na sídlisku v Nitre.  Ako na každom sídlisku aj tu je problém zaparkovať. Počas pracovného týždňa sa od 15:00 začína tvrdý súboj  o parkovacie miesta.

Pokiaľ chcete mať kde parkovať, tak z práce sa musíte ponáhľať. 50-kana tachometri, to vám nehrozí. Po ceste predbehnete zopár susedov  a ešte  sa pri tom na nich usmejete. Ak už nestíhate zelenú, tak oranžová vás ešte istí. Konečne prídete na sídlisko a v blízkosti svojho bytu spomalíte. Striehneme na voľné parkovacie miesto, ako jastrab na svoju obeť. Je 16:00 a vy nachádzate voľné parkovacie miesto. Huráááá! Tešíte sa! Vaša radosť však zmizne v momente, keď zistíte, že ten čo vedľa vás parkuje zastal tak, že sa tam nevmestíte.  A tak mesto jedného parkovacieho miesta zaberá dve. Poviete si, to nevadí, jeden čo nevie parkovať. Pokračujte v hľadaní. Beznádejne hľadáte bezpečné voľné miesta. Postupne  nájdete minimálne desať prípadov,  v ktorých šoféri stoja na dvoch parkovacích miestach.  Nevadí, že vedľa nich by sa bez problémov vmestilo ešte jedno auto, hlavné je, že oni zaparkovali. Prípadne si nechávajú medzi sebou  také rozstupy, že kedy máte malý Matiz, tak sa aj tam aj natlačíte. Máte chuť vystúpiť a začať kričať, ktorý somár to tak hlúpo zaparkoval. Ale keďže vás predbehol sused, ktorý si tiež hľadá voľné parkovacie miesto, musíte sa aj vy pohnúť.

Nakoniec sa Vám podarí nájsť voľné miesto. Síce je na nebezpečnom mieste, ale aspoň máte auto pod lampou. Riziko krádeže je minimálne. Stojíte v zákrute, kde sa minimálne jeden raz do týždňa stane menšia búračka a s veľkou pravdepodobnosťou  prídete o spätné zrkadlo. Máte chuť kľúčmi obehnúť niektoré autá, ale iba povzdychnete a ideme domov.

Ráno keď idete do práce, vidíte spokojným šoférov nasadať do áut. Vôbec ich netrápi, že zabrali dve parkovacie miesta a asi si to ani neuvedomujú.  Samozrejme sú to na 99% sú to muži!

Ako sa nám to zvolebnieva!

17.01.2012

Marec sa neúprosne blíži a s ním aj voľby. Zvolebnieva sa! Každý kope za seba. A tak sa nám pomaly plnia správy v televízii a v novinách horúcimi informáciami o našich politikoch. Každá strana sa snaží nahnať si čo najviac voličov, alebo aspoň odohnať a znechuť priaznivcov iných strán. Niekto na to ide okato a niekto sa vie dobre skryť za populistické [...]

Kirjat Šmona / Izrael / Libanon /

Explózie v Iráne. USA uviedli, že je to izraelská odveta, strany konflliktu zatiaľ mlčia

19.04.2024 05:45

Izrael v noci na piatok zaútočil na Irán ako odvetu za jeho úder.

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 3285x
Priemerná čítanosť článkov: 1643x

Autor blogu

Kategórie

Archív